Excursie la Pamukkale si zbor cu balonul

0 (0 Reviews)
From: €180,00
0
(0 review)
Cere oferta
Durata

Toata ziua

Anulare

Up to 0 days

Numar maxim de persoane

12 people

Limba

Engleza

Descriere

Excursie la Pamukkale si zbor cu balonul

Descoperiți frumusețea naturală incredibilă a orașului Pamukkale și a așezării antice Hierapolis într-o excursie de o zi. Ghidul nostru vă va ajuta să înțelegeți istoria fascinantă și vă va oferi o perspectivă unică asupra acestei zone speciale.

De secole, proprietățile vindecătoare ale acestei regiuni au fost recunoscute și au atras vizitatori din întreaga lume. Experimentați efectul revigorant și liniștitor al apei minerale. În trecut, chiar și Cleopatra a venit aici pentru a se bucura de acest cadru unic.

Ruinele antice ale orașului Hierapolis din Anatolia oferă, de asemenea, peisaje spectaculoase. Pe lângă înțelegerea istoriei acestui loc, veți avea ocazia să descoperiți mai multe despre religia și cultura contemporană a Turciei.

Pamukkale, cunoscută pentru apa sa cu proprietăți curative de renume mondial, este un fenomen geologic ce a luat naștere cu multe milenii înainte de prima atestare istorică a orașului Hierapolis. Aici se găsesc 17 izvoare termale, cu o gamă largă de temperaturi, între 35 °C și 100 °C, și o concentrație ridicată de carbonat de calciu. Această apă, pe măsură ce curge pe o distanță de 320 de metri, eliberează dioxid de carbon și depune travertin, un material format din carbonat de calciu, inițial sub formă gelatinoasă.

Compoziția apei, bogată în calciu, sulfat de magneziu, bicarbonat și dioxid de carbon, o face benefică pentru tratarea afecțiunilor reumatice și a celor cardiace.

Legenda spune că însăși Cleopatra se scălda în aceste ape pentru a-și menține tinerețea, iar apoi a cerut ca apa să-i fie adusă la Roma. Astăzi, lângă terasele de calcar, se găsește piscina Cleopatrei, unde vizitatorii pot să își scalde picioarele în apele cu o temperatură constantă de 37 °C. Fundul piscinei este decorat cu coloane și ruine ale templelor grecești, oferind o experiență unică. Conform legendei, o baie în această piscină antică te-ar putea întineri cu 10 ani. Cu siguranta vei ramane impresionat de tot ceea ce iti va oferii o excursie la Pamukkale si zbor cu balonul

Daca doresti sa descoperi frumusetile Turciei alaturi, poti alege dintr-o gama variata de excursii disponibile aici

Repere

 • Pret 180 euro/adult , 160 euro copii
 • Zbor cu balonul deasupra travertinelor
 • Bucurați-vă de un moment de relaxare în apele luxuriante și revigorante ale piscinelor Cleopatra.
 • Explorați trecutul istoric al orașului Hierapolis și călătoriți înapoi în timp prin ruinele sale.
 • Descoperiți minunile impresionante ale zonei Pamukkale și îndepliniți în sfârșit un vis din lista dumneavoastră.
 • Explorați o parte unică a Turciei, care a captivat turiștii de mai multe generații.
 • În timp ce vă bucurați de tur, ascultați cu atenție ghidul expert pentru a afla mai multe despre istoria captivantă a regiunii.

Inclus in pret / Extra

 • Zborul cu balonul la Pamukkale
 • Taxele de intrare in Pamukkale si travertine
 • Transport de la și către hotel
 • Pranzul
 • Ghid local profesionist
 • Bauturile
 • Cheltuielile personale
 • Intrarea la Piscina Kleopatra

Itinerariu

Ora de preluare de la hotel difera in functie de locatia hotelului in care sunteti cazat. Preluarea de la hotel se va face de la bariera hotelului ( zona de securitate unde se afla si intrarea in hotel )

De știut înainte de a pleca :vă rugăm să fiți conștienți de faptul că există un drum lung pentru a ajunge la destinație. In  functie de locatia hotelului de unde se va face preluarea se vor efectua pauze de cate 15-20 de minute la fiecare 2 ore.

Urmeaza una dintre cele mai frumoase experiente traite vreodata si anume zborul cu balonul. Dimineata la rasarit baloanele se inalta, si noi impreuna cu ele, deasupra vestitelor travertine. Zborul cu balonul dureaza 45-60 de minute in functie de viteza vantului.

La sosirea în Pamukkale, cunoscut și sub numele de "Castelul de Bumbac" , veți avea ocazia să vizitați Muzeul în aer liber al vechiului oraș grecesc Hieorpolis, care datează din secolul al II-lea î.Hr. De asemenea, veți putea admira celebrele travertine albe aflate pe versantul muntelui și să vă bucurați de o baie în faimoasa "Piscină a Cleopatrei", umplută cu apă termală.

Dupa vizita la Pamukkale va veti oprii la restaurant pentru pauza de pranz. Restaurantul se afla in apropiere de orasul antic Hierapolis.

Zona este faimoasa si pentru fabricile sale de textile si micile ateliere ce prelucreaza obiecte din onyx extras din Muntii Taurus. Aici aveti ocazia de a achizitiona daca doriti stfel de produse la un pret mult mai mic decat in restul regiunilor , se vor efectua 2 scurte pauze in astfel de locatii dupa vizita la Pamukkale.

Dupa aceasta minunata experienta urmeaza sa ne intoarcem inapoi la hotel.

Intrebari frecvente

Ar trebui sa aveti la dumneavoastra urmatoarele lucruri: incaltaminte lejera, prosoape de plaja, costum de baie, crema de protectie solara, sapca sau palarie de soare. Autobuzele folosite pentru excursii sunt dotate cu aer conditionat, incercam sa oferim tot confortul pentru turistii nostrii insa pentru vizita la Pamukkale recomandam ca hainele pe care le aveti sa fie cat mai lejere. De asemenea va recomandam ca inainte sa plecati de la hotel sa luati cu dumneavoastra cateva sticle de apa.

Locatia excursiei

Pret de la €180,00

Owner

antatouragency

Member Since 2023

Exploreaza alte optiuni

2024-06-18 05:01:20

Demre-Myra-Kekova

0 (Fara review)
2024-06-18 05:01:20
2024-06-18 05:01:20

Excursie la Pamukkale – Castelul de bumbac

0 (Fara review)
2024-06-18 05:01:20